1977 - 1979 - Ρούλα Λουκούμη

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Στιγμές...

  • Το 1977 στη μπουάτ «Λημέρι» της Πλάκας όπου παρουσίαζα το πρόγραμμα και παράλληλα τραγουδούσα αντάρτικα και έντεχνα λαϊκά τραγούδια. Μαζί μας τότε στο ίδιο σχήμα και ο Γιώργος Ζωγράφος.

  • Κατά τη διάρκεια συνεργασίας με τον Μίκη Θεοδωράκη, ήταν και η συμμετοχή μου στη χορωδία και στα φωνητικά σε LP του, με συνθέσεις του πάνω σε 5 ποιήματα του Μανώλη Αναγνωστάκη στη μια όψη και στην άλλη το εμβληματικό τραγούδι για την εποχή "ΒΙΕΤΝΑΜ", με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου (1977), με συντελεστές που συμμετείχαν στην ηχογράφηση του δίσκου.
Από χώρα σε χώρα
Το 1979, στα πλαίσια της ζώνης του Β΄ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, "Ταξίδια στη φαντασία και το όνειρο", έγραφα και παρουσίαζα την εκπομπή, " Από χώρα σε χώρα", με παραδοσιακή μουσική απ' όλον τον κόσμο. Ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή.

  • Η πρώτη ατομική συναυλία μου, 29/11/1979 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, με Spirituals και παραδοσιακά τραγούδια από άλλους αιώνες (Γαλλίας-Αγγλίας-Ιταλίας), που ξεχώριζα από τις επιλογές μου για την εκπομπή μου "Από χώρα σε χώρα" στο A' Μέρος και συνθέσεις των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Λεοντή στο Β΄ Μέρος.
    Είχα την καλή τύχη, στο πιάνο να με συνοδεύσει ο Γιάννης Τερεζάκης. Ένας σπουδαίος μουσικός, αποκλειστικός πιανίστας της "Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής της ΕΡΤ", που συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του τραγουδιού της εποχής. Τον ευχαριστώ, που δέχτηκε να συνοδεύσει, μια καλλιτέχνιδα στα πρώτα της βήματα και μάλιστα χωρίς αμοιβή.
Sometimes I feel, like a motherless child
Ηχητικό απόσπασμα από την ζωντανή ηχογράφηση της ανωτέρω συναυλίας

  • Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο της βραδιάς, δέχομαι συγχαρητήρια από Ιρλανδό τενόρο που βρέθηκε στο ακροατήριο, για την ικανότητά μου να υπηρετώ πιστά διαφορετικά μουσικά είδη.
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού